Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Pudin de melón

Unha receita sinxela, fácil de facer e moi refrescante.

Pudin de melón

Reproducir vídeo
Unha receita sinxela, fácil de facer e moi refrescante.

Ingredientes

  • 250 gramos de melón
  • 250 gramos de azucre
  • 100 gramos de fariña de millo
  • 50 gramos de manteiga
  • 5 xemas de ovo
  • 0,5 litros de leite
  • 2 Decilitros de nata
  • 12 follas de xelatina incolora
  • Frambuesas ao gusto

Elaboración

  1. Lavamos o melón, quitamos a cortiza e as sementes, cortamos en anacos e poñemos nun bol. Trituramos cunha batedora de man e reservar.

  2. Remollamos as follas de xelatina en auga fría e escorrémolas. Nunha cacerola, engadimos o leite, a fariña de millo, as xemas de ovo e a metade do azucre e levamos a lume lento ata que ferva. Engadimos a xelatina e removemos para que se disolva. Retiramos do lume, deixamos arrefriar un pouco e engadimos o puré de melón.

  3. Noutro bol, montamos a nata co resto do azucre. Cando estea firme, engadimos a manteiga e batemos un pouco máis. Vertemos esta mestura na anterior.

  4. Vertemos nun molde de silicona e refrixeramos durante unhas horas. Desmoldamos, decoramos con bólas de melón e frambuesas e servimos frío.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas