Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Torrijas de leite

As torrijas de leite son unha sobremesa moi fácil de preparar. Os seus ingredientes principais son o pan duro e o leite.

Torrijas de leite

As torrijas de leite son unha sobremesa moi fácil de preparar. Os seus ingredientes principais son o pan duro e o leite.

Ingredientes

  • 1 barra de pan duro ou pan especial para torrijas
  • Aceite de xirasol
  • 1,5L de leite enteiro
  • 5 ovos
  • 1 pau de canela en rama
  • 1 vaina de vainilla
  • 1 casca dun limón
  • 100ml de viño do Porto
  • 300g de azucre branco

Elaboración

  1. Quentamos o leite a lume medio e engadimos a vaina da vainilla, a pel do limón e por último a rama de canela.
  2. Deixamos repousar esta mestura durante 5 minutos.
  3. Engadímoslle o viño do Porto e batemos todo ben.
  4. Noutro recipiente batemos os ovos por separado.
  5. Cortamos o pan en rebanadas e mollámolas primeiro na mestura de leite, polos dous lados, e logo pasámolas polo ovo batido.
  6. A continuación ímolas fritindo en aceite ben quente.
  7. Retirámolas para un prato e lles espolvoreamos canela moída e azucre.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas