Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Solombo á pementa

Un prato moi saboroso, sinxelo de preparar e con ingredientes alcanzables.

Solombo á pementa

Reproducir vídeo
Un prato moi saboroso, sinxelo de preparar e con ingredientes alcanzables.

Ingredientes

Elaboración

  1. Empezamos limpando o solombo. Cortámolo en dous para que sexa máis cómodo de cociñar. Engadímoslle sal e bastante pementa moída.
  2. Nunha tixola poñemos un bo chorro de aceite de oliva e, cando estea quente, poñemos a dourar os dous anacos de solombo a lume forte. Reservamos.
  3. Engadimos uns cuantos grans de pementa na mesma cazola, deixamos que se douren uns segundos a lume medio, pero tendo coidado de que non se queimen.
  4. Engadimos unha copa de coñac e deixamos reducir. Engadimos a nata e removemos ben. Agregamos o solombo á crema de pementa. Deixamos que se faga todo durante 20 minutos. Se a salsa queda moi espesa e durante a cocción podemos engadir caldo ou auga.
  5. Partimos e servimos coa salsa.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas