Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Salmón ao forno con chips de berenxena

Calquera peixe ao forno sae ben, pero esta receita fai que o salmón quede, se cabe, cun sabor máis rico e, sobre todo, moi zumarento.

Salmón ao forno con chips de berenxena

Reproducir vídeo
Calquera peixe ao forno sae ben, pero esta receita fai que o salmón quede, se cabe, cun sabor máis rico e, sobre todo, moi zumarento.

Ingredientes

Elaboración

  1. Faremos o mariñado. Mesturamos o sal, o aneto, unha ralladura de limón e un bo chorro de zume de limón. Cubrimos o salmón con esta mestura e deixamos mariñar na neveira durante 45 minutos.
  2. Cortamos a berenxena en dous anacos, un que sexa 1/3 do outro. O maior anaco reservarémolo para facer os chips e o outro o cortaremos á xuliana para facer a crema. Nunha tixola pochamos esa berenxena cun allo porro. Engadimos o caldo de verduras e deixamos cociñar uns 5 minutos. Retiramos do lume e trituramos todo xunto co queixo crema. Engadimos tamén a noz moscada. Reservamos.
  3. Doutra banda, sacamos o salmón da neveira, retiramos a mariñada, e farémolo ao forno a 180ºC durante uns 6-8 minutos.
  4. Para facer os chips, cortamos a berenxena en toros e fritímolas en abundante aceite de oliva, sempre ben quente. Retiramos e deixamos escorrer.
  5. Servimos o salmón coa crema de berenxena de base e colocamos á beira os chips de berenxena.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas