Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Redondo (blanquita) de Tenreira Galega ao forno

A blanquita é unha carne magra moi apreciada na cociña porque rende moito e é de fácil preparación ao forno.

Redondo (blanquita) de Tenreira Galega ao forno

Reproducir vídeo
A blanquita é unha carne magra moi apreciada na cociña porque rende moito e é de fácil preparación ao forno.

Ingredientes

Elaboración

  1. Prequentamos o forno a 180ºC.
  2. Salpimentamos a carne e nun ferro ben quente cunhas pingas de aceite de oliva virxe extra, douramos a carne por todos os dous lados. Reservamos.
  3. Pelamos as patacas, as cenorias, as cebollitas e salpimentamos.
  4. Poñemos na bandexa do forno a carne, as patacas, as cenorias e as cebollitas, unhas poliñas de romeu, baixamos a temperatura a 180ºC e enfornamos durante 25 minutos, engadimos o brandy ou coñac e o vinagre de Módena e enfornamos outros 10 minutos máis.
  5. Apagamos o forno e deixamos a bandexa no interior uns 15 minutos máis. Durante este tempo o asado repousará e asentaranse os mollos.
  6. Pasado ese tempo, cortamos a carne en toros e servimos.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas