Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Crema de mexillóns

É unha crema como moita substancia e fácil de preparar. Ideal como entrante de Nadal.

Crema de mexillóns

É unha crema como moita substancia e fácil de preparar. Ideal como entrante de Nadal.

Ingredientes

  • 1 quilo de mexillóns frescos
  • 1/2 litro de caldo de peixe
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • 2 culleradas de fariña de millo
  • 1 cullerada de tomate frito
  • Aceite de oliva

Elaboración

  1. Limpamos ben os mexillóns. Coa axuda dun coitelo raspamos a cuncha, quitándolle todos os peliños.
  2. Nunha pota grande vertemos 2 dedos de auga e levamos a ebulición. Cando a auga empece a ferver, engadimos os mexillóns e tapamos a pota. Deixamos uns minutos ata que se abran.
  3. Retiramos os mexillóns e deixamos que arrefríen. Coamos a auga e reservamos. Unha vez fríos, imos retirando a cuncha e cortamos a carne dos mexillóns en anaquiños pequenos. Reservamos 6-8 pezas enteiras para decorar.
  4. Noutra cazola, botamos un bo chorro de aceite de oliva, engadimos a cebola e o allo, que cortariamos previamente, e tamén os mexillóns. Unha vez que estea todo dourado, engadimos as 2 culleradas de fariña de millo. Removemos e deixamos uns minutos para que se faga todo ben.
  5. A continuación, incorporamos o caldo de peixe e tamén a auga que utilizamos para ferver os mexillóns. Engadimos o tomate frito e deixamos que ferva todo ben durante 10 minutos.
  6. Cunha batedora, trituramos todo e despois coámola para que quede a crema moito máis fina.
  7. Servimos quente e poñémoslle uns mexillóns a cada prato de decoración.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas