Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Ameixas á mariñeira

Un clásico entre os clásicos. Umm…! saborosas e moi nutritivas.

Ameixas á mariñeira

Un clásico entre os clásicos. Umm…! saborosas e moi nutritivas.

Ingredientes

  • 1 kg de ameixas japónicas
  • 1 cebola
  • 2 dentes de allo
  • 1 cullerada de fariña
  • 1 vaso de viño branco
  • aceite de oliva virxe extra
  • perexil picado
  • Sal

Elaboración

  1. O día anterior, hai que poñer as ameixas vivas nun cunco con auga e sal para que solten a arenilla que poidan ter.
  2. A continuación, picamos moi fina a cebola e os allos e sofritimos todo cun pouco de aceite. nha vez que collan cor, engadimos un pouco de fariña e pemento. Cociñámolo todo durante 2 minutos.
  3. Incorporamos as ameixas, sal e o viño. Deixamos reducir o viño e as ameixas irán abrindo ata cociñarse. Movemos de cando en vez a tixola.
  4. Unha vez que están a gran maioría abertas, espolvoreamos o perexil e servimos.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas