Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Lacón con grelos

A súa preparación é similar á do cocido, pero máis sinxela, xa que tan só son necesarios estes 4 ingredientes: lacón, grelos, patacas e chourizo.

Lacón con grelos

A súa preparación é similar á do cocido, pero máis sinxela, xa que tan só son necesarios estes 4 ingredientes: lacón, grelos, patacas e chourizo.

Ingredientes

  • 1 kg de lacón desalado
  • 1 feixe de grelos
  • 8 patacas
  • 2 chourizos
  • Aceite de oliva

Elaboración

  1. Nunha cazola poñemos auga a ferver e engadímoslle o lacón xa desalado.
  2. Cocemos durante unha hora aproximadamente.
  3. Unha vez cocido, retiramos o lacón e engadimos nesa auga o resto dos ingredientes: grelos, patacas e chourizos.
  4. Deixamos cocer outros 30 minutos a lume lento.
  5. Para finalizar, volvemos introducir o lacón -para que se acabe de facer do todo- xunto co resto de ingredientes. Cociñamos outros 10 minutos.
  6. Servimos os chourizos e o lacón nunha fonte; e as patacas e os grelos noutra, acompañados sempre dun bo chorro de aceite de oliva.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas