Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Ensalada de granada e escarola

Esta ensalada é moi típica do Nadal da zona centro de España, sobre todo de Castela e León, onde a aderezan con azucre.

Ensalada de granada e escarola

Reproducir vídeo
Esta ensalada é moi típica do Nadal da zona centro de España, sobre todo de Castela e León, onde a aderezan con azucre.

Ingredientes

  • 1 escarola rizada
  • 1 granada
  • Noces
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Vinagre de viño
  • 1 cullerada de azucre
  • 100 gramos queixo en dados
  • Opcionalmente pódeselle engadir froitas como pera, mazá ou mango, ao gusto.

Elaboración

  1. Lavamos a escarola e escorrémola ben, cortamos a granada e debullámola. Nun cunco mesturamos a pera, a granada e o queixo cortado a dados para empezar a formar a ensalada de escarola do Nadal.
  2. Preparamos a vinagreta para a ensalada de escarola e granada. Para iso, no morteiro, picamos o tomate pelado, engadimos o sal, o aceite e o vinagre e mesturamos ben ata que o aderezo quede homoxéneo. Aderezamos coa metade desta mestura o cunco da pera e reservamos a outra metade.
  3. Montamos a ensalada. Para facelo, preparamos os pratos individuais cun leito de escarola e por riba a mestura de pera, queixo e granada. Logo, as noces picadas e acabamos cun aderezo de aceite de oliva virxe extra, vinagre e azucre.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas