Esta receita segue os mesmos pasos que a tradicional rosca de Pascua ou rosca de Reyes. É a mesma masa, diferente forma.
Ingredientes
3 ovos
100g de azucre
licor de anís
400g de manteiga
ralladura de limón e de laranxa
zume de laranxa
Sal
65ml de leite enteiro
25g de fermento
500g de fariña
améndoas laminadas para decorar
Elaboración
Nun bol, comezamos a mesturar os ovos co azucre, licor de anís (2 culleradas), as ralladuras de limón e laranxa, un chorro de zume de laranxa, manteiga e un pouco de sal.
Noutro bol, poñemos ao lume, a quentar (sen queimar) o leite. Unha vez que estea tépeda, apagamos, e engadímola á mestura anterior, á cal incorporamos a fariña e o fermento.
Sacamos a masa do bol e amasamos con forma de bóla. Despois deixámola repousar durante 4 horas.
Cando a masa fermentase, a amasamos un pouco máis, e cortámola en 3 anacos alongados e facemos a forma de trenza. Pintamos a parte superior con ovo batido e un pincel. E engadimos como decoración as améndoas laminadas.
Enfornamos durante 30 minutos a 180ºC.
Sacamos do forno e deixamos que arrefríen ata de consumir.