Separamos as xemas das claras. Batemos as claras a piques de neve con dúas culleradas de azucre e logo engadimos as xemas. Mesturamos ben e reservamos. A continuación, batemos a manteiga derretida, a nata, un chorrito de anís, outro de aceite, as ralladuras de limón e laranxa e un chisco de sal.
Mesturamos todo ben e engadimos o punto de neve ata que quede unha mestura esponjosa. Aos poucos imos engadindo a fariña e mesturamos, evitando os grumos.
Retiramos a masa do bol e a amasamos un pouco ata convertela nunha bóla. Deixámola repousar un par de horas.
Pasado este tempo, estirámola ben e cortámola en tiras que se unirán ata facer a forma da rosquilla. Cando fixésemos isto con todas, fritímolas.
Nun tixola, poñemos abundante aceite de xirasol e subímolo inicialmente para que colla temperatura e logo baixámolo. Fritimos cada rosquilla. Cando estean douradas, retiramos.
Deixámolas repousar encima dun papel absorbente para eliminar o exceso de aceite. Cando estean secas, espolvoreamos azucre Froiz vainillado ou azucre glacé.