Ir o contido
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Facebook-f
Instagram
Tiktok
Youtube
Linkedin-in
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Menu
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Inicio
>
Recetas
>
Xeado de vainilla
Postres
Xeado de vainilla
Baixa
40 min
4 PERS
San, natural e moi fácil de preparar. Esta mesma receita pódese utilizar para elaborar outros sabores, como chocolate, abelá ou turrón.
Postres
Xeado de vainilla
Baixa
40 min
4 PERS
San, natural e moi fácil de preparar. Esta mesma receita pódese utilizar para elaborar outros sabores, como chocolate, abelá ou turrón.
Ingredientes
300ml de nata para montar
300ml de leite enteiro
1 vaina de vainilla
80g de azucre
4 xemas de ovos camperos
Elaboración
Nunha tarteira pequena quentamos o leite, a vaina da vainilla, as xemas de ovo e o azucre.
Removemos constantemente para disolver o azucre e evitar que se calle o ovo.
Cando empezo a ferver, retiramos do lume, e pasámolo a un bol.
Engadimos a nata e mesturamos ben.
Vertemos toda a mestura a un tupper e gardámolo no conxelador.
Deixamos pasar os primeiros 30 minutos, e sacámolo para comprobar o seu estado.
Cada media hora, baterémola para romper os cristais de xeo que se vaian formando. Repetiremos a operación 3 ó 4 veces máis.
Servimos só ou acompañado dalgunha froita como amorodo.
Inicio
>
Recetas
>
Xeado de vainilla
RECEITAS RELACIONADAS
Receitas relacionadas
Crema de cenorias, cabaciña, xudías e patacas
Baixa
30 min
4 Pers
Sopas e cremas
Tacos de polo con castañas e champiñóns
Baixa
25 min.
2 Pers
Carne, aves
Sopa Minestrone
Baixa
45 min
4 Pers
Sopas e cremas
Cordero asado
Baixa
60 min
4 Pers
carne, cordeiro
Bizcocho de castañas
Baixa
90 min
4 Pers
Postres
Peras ao forno en caldo de azucre con canela
Baixa
40 min
4 Pers
Nadal
,
Postres
Xeado de chocolate caseiro
Baixa
3 horas
4 Pers
Postres
Xeado de sandía e iogur
Baixa
4h 10 minutos
2 Pers
Postres
Tronco de biscoito de laranxa
Baixa
45 min
4 Pers
Nadal
,
Postres
Magdalenas de calabaza sin gluten
Baixa
40 min
4 Pers
Postres
Torrijas de leite
Baixa
30 min
4 Pers
Pascua
,
Postres
Polos de mango, plátano e frambuesas
Baixa
2h 15 min
2 Pers
Postres
×
Queremos ofrecerte el mejor servicio
Por favor, introduce tu código postal:
Enviar
Subscríbete as nosas novidades e ofertas
Correo electrónico
Código postal
ACEPTACION
Lin e acepto a
política de privacidade
Rexístrese
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística