Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Xeado de vainilla

San, natural e moi fácil de preparar. Esta mesma receita pódese utilizar para elaborar outros sabores, como chocolate, abelá ou turrón.

Xeado de vainilla

San, natural e moi fácil de preparar. Esta mesma receita pódese utilizar para elaborar outros sabores, como chocolate, abelá ou turrón.

Ingredientes

  • 300ml de nata para montar
  • 300ml de leite enteiro
  • 1 vaina de vainilla
  • 80g de azucre
  • 4 xemas de ovos camperos

Elaboración

  1. Nunha tarteira pequena quentamos o leite, a vaina da vainilla, as xemas de ovo e o azucre.
  2. Removemos constantemente para disolver o azucre e evitar que se calle o ovo.
  3. Cando empezo a ferver, retiramos do lume, e pasámolo a un bol.
  4. Engadimos a nata e mesturamos ben.
  5. Vertemos toda a mestura a un tupper e gardámolo no conxelador.
  6. Deixamos pasar os primeiros 30 minutos, e sacámolo para comprobar o seu estado.
  7. Cada media hora, baterémola para romper os cristais de xeo que se vaian formando. Repetiremos a operación 3 ó 4 veces máis.
  8. Servimos só ou acompañado dalgunha froita como amorodo.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas