Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Mona de Pascua

É un bolo de pan doce moi tenro e de sabor moi parecido á rosca de Reis.

Mona de Pascua

É un bolo de pan doce moi tenro e de sabor moi parecido á rosca de Reis.

Ingredientes

  • 500g de fariña de forza
  • 25g de fermento
  • 100ml de auga
  • 3 ovos
  • 180g de azucre
  • ralladura de laranxa
  • aceite de oliva
  • azucre
  • fideos de cores

Elaboración

  1. Nun bol, engadimos a fariña e o fermento. Facemos un oco no medio e incorporamos os 3 ovos, o aceite, a ralladura de laranxa e o azucre. Mesturamos todo ben.
  2. Amasamos esa masa durante uns 10 minutos ata que estea elástica, e facemos unha bóla. A amasamos un pouco máis e poñémola a repousar nun bol con fariña ao redor. Tapámola cun pano e deixamos levedar durante un par de horas.
  3. Cando a masa fermentase, a amasamos un pouco máis, e cortámola en 4 anacos. Facémoslles forma de bólas e cos dedos facémoslle un oco no medio, onde colocaremos un ovo, que cocésemos previamente.
  4. Colocamos as bólas nunha bandexa de forno e deixámolas fermentar durante unha hora. Sacamos as bólas que decoraremos con fideos de cores e quentamos o forno a 180ºC. Unha vez que o forno estea quente, metemos as bólas e deixámolas cocer durante 20 minutos.
  5. Sacamos do forno e deixamos que arrefríen ata de consumir.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas