Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Robaliza con ameixas

A robaliza é un peixe moi versátil que admite diferentes elaboracións, neste caso, preparámola cunhas deliciosas ameixas.

Robaliza con ameixas

Reproducir vídeo
A robaliza é un peixe moi versátil que admite diferentes elaboracións, neste caso, preparámola cunhas deliciosas ameixas.

Ingredientes

  • 2 filetes de robaliza grandes
  • 500 gramos de ameixas
  • 1 ceboliña
  • 2 allos
  • 1 copa de viño branco
  • Media copa de auga
  • 1 cullerada de Maizena
  • Sal
  • Pementa
  • Perexil fresco
  • 1 cayena

Elaboración

  1. Para a salsa de ameixas. Poñemos a pochar a ceboliña e o allo. Agregamos unha cullerada de Maizena e rehogamos un pouco. Agregamos unha copa de viño branco, deixamos que reduza un pouco o alcol durante 1 minuto e agregamos a media copa de auga para suavizar o sabor do viño, o perexil fresco picado e a cayena. Deixamos cocer uns 5 minutos.
  2. Pasado ese tempo agregamos as ameixas, tapamos e deixamos cociñar ata que se abran.
  3. Preparamos a robaliza. Salpimentamos os lombos de robaliza e dourámolos polo ferro.
  4. Unha vez listos, empratamos coa salsa de ameixas por encima e as ameixas de acompañamento.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas