Ir o contido
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Facebook-f
Instagram
Tiktok
Youtube
Linkedin-in
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Menu
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
Entroido
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Entroido
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Ingredientes
2 ovos
50ml de anís
500g de fariña de trigo de repostería
sal
100g de manteiga
120g de azucre glas
ralladura de 1 limón
200 ml. de auga tépeda
Aceite de xirasol
Elaboración
Nun recipiente grande botamos a auga amornada, un belisco de sal, a manteiga previamente derretida, a ralladura dun limón, o azucre, o anís e os ovos.
Batemos ata que nos quede unha crema sen grumos.
A continuación, imos engadindo aos poucos a fariña de trigo e mesturamos.
Amasamos coas mans dándolle voltas ata que quede unha masa manexable.
Deixámola repousar 60 minutos.
Partimos a masa e empezamos a estirala facendo tiras. Estendémolas cun rodete ata que esas tiras queden moi finas.
Poñemos unha tixola con abundante aceite de xirasol e quentamos a lume medio.
Imos engadindo as tiras á tixola para que se douren.
Retiramos a un prato e espolvoreamos azucre glas por encima.
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
RECEITAS RELACIONADAS
Receitas relacionadas
Crema de cenorias, cabaciña, xudías e patacas
Baixa
30 min
4 Pers
Sopas e cremas
Tacos de polo con castañas e champiñóns
Baixa
25 min.
2 Pers
Carne, aves
Sopa Minestrone
Baixa
45 min
4 Pers
Sopas e cremas
Cordero asado
Baixa
60 min
4 Pers
carne, cordeiro
Rosquillas de anís
Baixa
30 min
4 Pers
Entroido
,
Postres
Filloas de leite
Baixa
90 min.
4 Pers
Entroido
Verduras de cocido con chourizo e touciño entrefebrado
Baixa
4 horas
4 Pers
Carne, porco e coello
,
Entroido
Cocido galego
Baixa
3 horas
6 Pers
Carne, porco e coello
,
Carne, Tenreira Galega
,
Entroido
×
Queremos ofrecerte el mejor servicio
Por favor, introduce tu código postal:
Enviar
Subscríbete as nosas novidades e ofertas
Correo electrónico
Código postal
ACEPTACION
Lin e acepto a
política de privacidade
Rexístrese
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística