Ir o contido
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Facebook-f
Instagram
Tiktok
Youtube
Linkedin-in
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Desenvolvemento Sostible
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Desenvolvemento Sostible
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
Entroido
,
Postres
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Entroido
,
Postres
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Ingredientes
2 ovos
50ml de anís
500g de fariña de trigo de repostería
sal
100g de manteiga
120g de azucre glas
ralladura de 1 limón
200 ml. de auga tépeda
Aceite de xirasol
Elaboración
Nun recipiente grande botamos a auga amornada, un belisco de sal, a manteiga previamente derretida, a ralladura dun limón, o azucre, o anís e os ovos.
Batemos ata que nos quede unha crema sen grumos.
A continuación, imos engadindo aos poucos a fariña de trigo e mesturamos.
Amasamos coas mans dándolle voltas ata que quede unha masa manexable.
Deixámola repousar 60 minutos.
Partimos a masa e empezamos a estirala facendo tiras. Estendémolas cun rodete ata que esas tiras queden moi finas.
Poñemos unha tixola con abundante aceite de xirasol e quentamos a lume medio.
Imos engadindo as tiras á tixola para que se douren.
Retiramos a un prato e espolvoreamos azucre glas por encima.
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
RECEITAS RELACIONADAS
Receitas relacionadas
Cordeiro lechal á laranxa con noces
Baixa
40 min
2 Pers
carne, cordeiro
,
Nadal
Polo de curral recheo ao forno
Baixa
2 horas
4 Pers
Carne, aves
,
Nadal
Paviña de Nadal á pepitoria
Baixa
90 min
4 Pers
Carne, aves
,
Nadal
Redondo (blanquita) de Tenreira Galega ao forno
Baixa
60 min
6 Pers
Carne, Tenreira Galega
,
Nadal
Biscoito de trigo sarraceno, dátiles e plátano
Baixa
60 min
4 Pers
Postres
Rosquillas de anís
Baixa
30 min
4 Pers
Entroido
,
Postres
Cocido galego
Baixa
3 horas
6 Pers
Carne, porco e coello
,
Carne, Tenreira Galega
,
Entroido
Leche frita
Baixa
2 horas
6 Pers
Pascua
,
Postres
Pudin de melón
Baixa
50 min
10 Pers
Postres
Filloas de leite
Baixa
90 min.
4 Pers
Entroido
,
Postres
Torta de turrón e chocolate
Baixa
25-30 min
8 Pers
Nadal
,
Postres
Verduras de cocido con chourizo e touciño entrefebrado
Baixa
4 horas
4 Pers
Carne, porco e coello
,
Entroido
×
Queremos ofrecerte el mejor servicio
Por favor, introduce tu código postal:
Enviar
Subscríbete as nosas novidades e ofertas
Correo electrónico
Código postal
ACEPTACION
Lin e acepto a
política de privacidade
Rexístrese
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Desenvolvemento Sostible
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística