Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Filloas de leite

As filloas xunto coas orellas/hojuelas son un das sobremesas máis típicas do Entroido galego. Esta receita é de filloas brancas ou de leite, que admiten distintos recheos como mel, sirope ou marmelada.

Filloas de leite

As filloas xunto coas orellas/hojuelas son un das sobremesas máis típicas do Entroido galego. Esta receita é de filloas brancas ou de leite, que admiten distintos recheos como mel, sirope ou marmelada.

Ingredientes

  • 100 g de fariña especial repostería
  • Ralladura dun laranxa
  • 2 ovos
  • 250ml de leite enteiro
  • 2 culleradas de azucre
  • 50g de touciño de porco
  • Chorriño de coñac

Elaboración

  1. Batemos os ovos e engadimos o resto de ingredientes: a fariña, o leite, o azucre, o chorrito de coñac e a ralladura de laranxa. Removemos.
  2. A continuación, cunha batedora mesturamos ben ata conseguir unha crema homoxénea sen grumos.
  3. Deixamos arrefriar no frigorífico polo menos 60 minutos.
  4. A continuación, nunha tixola antiadherente untamos o fondo co touciño de porco para engraxalo.
  5. Botamos a mestura ata que quede unha capa moi fina.
  6. Unha vez que vexamos que os bordos están dourados e sepáranse, dámoslle a volta á masa.
  7. Cando ambas as caras estean tostadas, retiramos.
  8. E listas para degustar! Poden consumirse soas ou acompañadas de mel, sirope ou marmelada.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas