As filloas xunto coas orellas/hojuelas son un das sobremesas máis típicas do Entroido galego. Esta receita é de filloas brancas ou de leite, que admiten distintos recheos como mel, sirope ou marmelada.
As filloas xunto coas orellas/hojuelas son un das sobremesas máis típicas do Entroido galego. Esta receita é de filloas brancas ou de leite, que admiten distintos recheos como mel, sirope ou marmelada.
Ingredientes
100 g de fariña especial repostería
Ralladura dun laranxa
2 ovos
250ml de leite enteiro
2 culleradas de azucre
50g de touciño de porco
Chorriño de coñac
Elaboración
Batemos os ovos e engadimos o resto de ingredientes: a fariña, o leite, o azucre, o chorrito de coñac e a ralladura de laranxa. Removemos.
A continuación, cunha batedora mesturamos ben ata conseguir unha crema homoxénea sen grumos.
Deixamos arrefriar no frigorífico polo menos 60 minutos.
A continuación, nunha tixola antiadherente untamos o fondo co touciño de porco para engraxalo.
Botamos a mestura ata que quede unha capa moi fina.
Unha vez que vexamos que os bordos están dourados e sepáranse, dámoslle a volta á masa.
Cando ambas as caras estean tostadas, retiramos.
E listas para degustar! Poden consumirse soas ou acompañadas de mel, sirope ou marmelada.