Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Biscoito doce de Nadal

É un pan doce típico de Italia polo Nadal, cuxa receita é laboriosa: require de 1 prefermento e dúas masas.

Biscoito doce de Nadal

É un pan doce típico de Italia polo Nadal, cuxa receita é laboriosa: require de 1 prefermento e dúas masas.

Ingredientes

  • Prefermento:
  • 90g de fariña
  • 185ml de auga
  • 7g de fermento en po
  • Masa 1:
  • 45g de manteiga
  • 30g de azucre
  • 2 ovos
  • 135g de fariña
  • Masa 2:
  • 90g de manteiga
  • 90g de azucre
  • 1 ovo
  • 3 xemas
  • 2 culleradas de mel
  • 275g de fariña
  • 7g de sal
  • 135g de pasas
  • 35ml de ron
  • 90g de laranxa escarchada
  • 1 vainilla en rama
  • 1 laranxa
  • 1 limón

Elaboración

  1. Preparamos o prefermento. Nun bol poñemos o fermento, engadimos a auga amornada e a fariña. Removemos ben e deixámolo en repouso 60 minutos.
  2. Para a masa 1, nun bol mesturamos a manteiga e o azucre, e batemos. Engadimos os ovos, batemos outra vez e a continuación o prefermento. Removemos e incluímos a fariña. Deixamos repousar a mestura entre 10 e 12 horas.
  3. Preparamos as pasas. Nun tupper engadímoslles o ron, tapamos e deixámolas macerar durante polo menos 5 horas.
  4. Para a masa 2. Necesitaremos unha amasadora. Mesturamos a manteiga, o azucre, un ovo e as tres xemas. Batemos todo e engadimos a vainilla, a ralladura de limón e laranxa, mel, a masa 1 e batemos todo de novo. Engadimos outra vez fariña, sal, laranxa escarchada, e as pasas hidratadas. Batemos de novo todo outra vez ben.
  5. Unha vez feita esta masa final, imos deixar repousar 2 horas.
  6. Amasamos. Botamos a masa sobre a mesa, a amasamos e dividimos en 2 bólas. Introducimos cada unha no seu molde, facémoslles uns cortes na parte superior e deixámolos repousar entre 2 e 3 horas.
  7. Prequentamos o forno a 170ºC. E cocemos durante 35-40 minutos.
  8. Sacamos do forno e deixámolos repousar. Ao cabo dunhas horas, estarán listos para consumir.
  9. … … Bo nadal!

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas