Pelamos e cortamos os allos e as cebolas e poñémolas a refogar nunha tixola cun chorro de aceite de oliva. A continuación, engadimos o pemento vermello cortado en tiras. Cando estea todo dourado, incorporamos a carne picada e a mazá que previamente se partiu. Engadimos un pouco de sal.
Cando a carne adquira cor, engadimos os dátiles e as noces en anacos pequenos. Removemos ben, e cando estea listo, retiramos do lume e reservamos.
Nun bol pequeno mesturamos un pouco de sal e pementa. Sazonamos o interior do polo con esta mestura. Seguidamente introducimos o recheo no interior e cosémolo con fío culinario.
Poñemos o forno para prequentar a 200ºC. Mentres tanto, preparamos a salsa coa que imos “pintar” o exterior do polo. Noutro bol picamos as follas de romeu, engadimos o zume de medio limón. Engadimos o pemento doce e un chorro de aceite de oliva. Batemos todo ata que emulsione.
Pincelamos o polo con esta salsa e o sobrante vai á fonte. Vertemos tamén un bo chorro de viño branco.
Enfornamos o polo a 200ºC durante 80 minutos. Durante o enfornado, abrimos e imos botando a salsa cunha culler por encima do polo.
Cando estea ben tostado, retiramos e servimos nunha fonte.