O poke é un dos pratos de moda. Orixinario de Hawai, prepárase sempre con peixe fresco e distintas hortalizas.
Ingredientes
400g de salmón fresco
300g de arroz extra
1 aguacate
1 cenoria
1 cogombro
1 mango
3 rabanos
1 ceboliña
Salsa de soia
Sementes de sésamo
Jenjibre fresco relado
Elaboración
Cortamos o salmón fresco en dados e poñémolo nun bol. Engadimos a salsa de soia, o xenxibre fresco relado e a ceboliña. Mesturamos todo e deixamos marinar.
Facemos o arroz en branco. Cando estea cocido, reservamos.
Cortamos o cogombro en toros, o aguacate en liscos, o mango en cubos e a cenoria en tiras.
Servimos o arroz nos catro boles. Colocamos encima o peixe, o mango, os rabanitos, o cogombro, a cenoria e o aguacate.
Servimos con sementes de sésamo tostado por encima.