Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Bacallau con fabiñas e mollo de mel

Este nadal conquista todos os padais con esta receita de bacallau.

Bacallau con fabiñas e mollo de mel

Reproducir vídeo
Este nadal conquista todos os padais con esta receita de bacallau.

Ingredientes

Elaboración

  1. Pelamos e picamos o allo porro e poñemos un pouco de aceite de oliva nunha tixola para pochalo. Facémolo a lume lento para que quede ben tenro e comece a caramelizar, engadimos entón os allos pelados e laminados, e deixa que se douren lixeiramente, finalmente incorpora as fabas e engade sal e pementa de Xamaica recentemente moída, cantidade ao gusto, saltea un minuto e retira do lume.
  2. Poñemos nun vaso as fabas, engadimos 80 gramos de caldo e trituramos ata obter unha crema lixeira e fina, probamos por se é necesario rectificar de sal ou pementa e reservamos.
  3. Nun cazo pequeno poñemos o resto de caldo, o mel, a pastilla de carne, unhas pingas de salsa e unha poliña de tomiño, limón e levamos a ebulición, despois baixamos o lume, deixamos reducir ata que obteñamos unha salsa densa. Retiramos a poliña de tomiño e reservamos.
  4. Facemos o bacallau á prancha nunha tixola antiadherente cun pouco de aceite de oliva, poñemos primeiro pola parte da pel, a lume forte para que se toste e quede crocante, despois damos a volta e facemos o tempo necesario para que estea ao gusto
  5. Tostamos os piñóns nunha tixola sen engraxar e mesturamos as fabiñas repeladas coa crema de fabas morna.
  6. Servimos o bacallau no prato e sobre este, tres ou catro culleradas de fabiñas, repartimos os piñóns nos pratos e terminamos regando co mollo de mel e tomiño limón.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas