Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad

Orellas / Hojuelas

As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.

Orellas / Hojuelas

As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.

Ingredientes

  • 2 ovos
  • 50ml de anís
  • 500g de fariña de trigo de repostería
  • sal
  • 100g de manteiga
  • 120g de azucre glas
  • ralladura de 1 limón
  • 200 ml. de auga tépeda
  • Aceite de xirasol

Elaboración

  1. Nun recipiente grande botamos a auga amornada, un belisco de sal, a manteiga previamente derretida, a ralladura dun limón, o azucre, o anís e os ovos.
  2. Batemos ata que nos quede unha crema sen grumos.
  3. A continuación, imos engadindo aos poucos a fariña de trigo e mesturamos.
  4. Amasamos coas mans dándolle voltas ata que quede unha masa manexable.
  5. Deixámola repousar 60 minutos.
  6. Partimos a masa e empezamos a estirala facendo tiras. Estendémolas cun rodete ata que esas tiras queden moi finas.
  7. Poñemos unha tixola con abundante aceite de xirasol e quentamos a lume medio.
  8. Imos engadindo as tiras á tixola para que se douren.
  9. Retiramos a un prato e espolvoreamos azucre glas por encima.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas