Ir o contido
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Facebook-f
Instagram
Tiktok
Youtube
Linkedin-in
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística
Atopa a túa tenda
Galego
Español
Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
Entroido
,
Postres
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Entroido
,
Postres
Orellas / Hojuelas
Baixa
90 min
4 PERS
As orellas ou tamén denominadas hojuelas son unha receita sinxela e un das sobremesas máis típicas dos Entroidos.
Ingredientes
2 ovos
50ml de anís
500g de fariña de trigo de repostería
sal
100g de manteiga
120g de azucre glas
ralladura de 1 limón
200 ml. de auga tépeda
Aceite de xirasol
Elaboración
Nun recipiente grande botamos a auga amornada, un belisco de sal, a manteiga previamente derretida, a ralladura dun limón, o azucre, o anís e os ovos.
Batemos ata que nos quede unha crema sen grumos.
A continuación, imos engadindo aos poucos a fariña de trigo e mesturamos.
Amasamos coas mans dándolle voltas ata que quede unha masa manexable.
Deixámola repousar 60 minutos.
Partimos a masa e empezamos a estirala facendo tiras. Estendémolas cun rodete ata que esas tiras queden moi finas.
Poñemos unha tixola con abundante aceite de xirasol e quentamos a lume medio.
Imos engadindo as tiras á tixola para que se douren.
Retiramos a un prato e espolvoreamos azucre glas por encima.
Inicio
>
Recetas
>
Orellas / Hojuelas
RECEITAS RELACIONADAS
Receitas relacionadas
Espetadas de polo ao limón
Baixa
25 minutos
2 Pers
Carne, aves
Xeado de sandía e iogur
Baixa
4h 10 minutos
2 Pers
Postres
Ensalada de melón, canónigos y queso feta
Baixa
10 min
4 Pers
Ensaladas
Tortilla de cenorias e espinacas
Baixa
20 minutos
2 Pers
Aproveitamento
,
Entrantes
Tarta de queso (sin horno) con higos frescos
Baixa
45 min
4 Pers
Postres
Tortas de plátano con noces e mel
Baixa
30 min
4 Pers
Postres
Biscoito integral de iogur de cabra e amorodos
Baixa
60 min
8 Pers
Postres
Sopa doce de améndoas
Baixa
40 min
4 Pers
Nadal
,
Postres
Torta de aniversarios de amorodos con nata
Baixa
60 min
8 Pers
Postres
Xeado de sandía e iogur
Baixa
4h 10 minutos
2 Pers
Postres
Leche frita
Baixa
2 horas
6 Pers
Pascua
,
Postres
Torta de mazá
Baixa
60 min
4 Pers
Postres
×
Queremos ofrecerte el mejor servicio
Por favor, introduce tu código postal:
Enviar
Subscríbete as nosas novidades e ofertas
Correo electrónico
Código postal
ACEPTACION
Lin e acepto a
política de privacidade
Rexístrese
Folletos
Receitas
Novas
Empresa
Nós
Capital humano
RSC
Rede comercial
Plataformas loxísticas
Marca Froiz
Os nosos centros
Emprego
Sostenibilidade
Reciclado
Benestar Animal e Pesca Sostible
Desperdicio alimentario
Envases Sostibles
Instalacións eco-eficientes
Loxística