O tofu é un derivado da soia e achega unha gran cantidade de proteínas. Utilízase en multitude de pratos como substituto da carne. Aquí preparámolo con verduras e arroz.
O tofu é un derivado da soia e achega unha gran cantidade de proteínas. Utilízase en multitude de pratos como substituto da carne. Aquí preparámolo con verduras e arroz.
Facemos o arroz en branco. Ao ser Basmati, seguimos as instrucións do fabricante en canto a tempo de cocción. Cando estea cocido, reservamos.
Cortamos o tofu en tiras e poñémolo nunha tixola para dourar cun chorro de aceite de oliva. Deixamos que se faga por ambos os lados, engadimos un chorrito de salsa de soia e deixamos uns 2 minutos para que absorban a salsa e collan sabor.
Cortamos todas as verduras: pemento vermello, verde, cebola, cabaciña e o brócoli, e nun wok, botamos abundante auga e cando estea a ferver engadímolas xunto co millo doce e os brotes. Deixamos que se cociñen durante uns 5 minutos para que estean ao dente. Retiramos a auga do wok e reservamos as verduras.
Preparamos a salsa. Douramos uns dentes de allo moi picados en aceite de oliva, e engadimos un chorrito de vinagre e outro de salsa de soia. Cociñamos durante uns 5 minutos. Nun vaso mesturamos 1 vaso de auga cunha culler de Maizena e mesturámolo coa salsa. Cociñamos ata que espese.
Botamos a salsa no wok ben quente e engadimos as verduras, o tofu e o arroz. Cociñamos durante un par de minutos ata que estea todo ben quente.