Contámosche como preparar un delicioso arroz meloso con argolas de pota. Descobre a combinación perfecta de arroz cremoso e argolas de pota, cociñados con ingredientes frescos e sabores mediterráneos.
Contámosche como preparar un delicioso arroz meloso con argolas de pota. Descobre a combinación perfecta de arroz cremoso e argolas de pota, cociñados con ingredientes frescos e sabores mediterráneos.
Extraemos o pedúnculo e as sementes das ñoras. Para hidratar as ñoras, colocámolas nun cunco con auga durante 30 minutos.
Pelamos e laminamos os dentes de allo. Pelamos os tomates e cortámolos en anacos pequenos.
Comezamos a preparar o sofritido para o arroz. Para iso, engadimos á tixola o aceite de oliva virxe extra (aproximadamente ¾ culleradas sopeiras). Unha vez o aceite estea quente, engadimos o allo partido. Deixámolo durante un minuto e medio a lume medio e antes de que estes comecen a coller cor, engadimos as ñoras hidratadas previamente. Salteamos durante uns 30 segundos. Engadimos o tomate partido. Engadimos tamén o pemento e mesturamos. Engadimos unha culleriña de sal, para posteriormente deixalo todo a lume mínimo durante uns 30 minutos aproximadamente.
Unha vez a mestura estea preparada, pasámola á trituradora.
Devolvemos a mestura triturada á tixola, e engadimos a pota. Cociñamos durante uns 35 minutos a lume medio-alto. Se o desexamos, podemos engadir unhas folliñas de loureiro.
Nun morteiro, colocamos as hebras de azafrán. Machucámolas un pouco e engadirémolo á cazola.
Engadimos o arroz, e deixámolo a ⅔ minutos a lume medio para que absorba o sabor.
Engadimos o caldo de peixe, preferiblemente quente. Para calcular as cantidades, utilizarase o triplo de caldo que de arroz.
Cociñamos durante aproximadamente uns 15 minutos.
Se o desexamos, uns minutos antes de que acabe de cociñarse, engadimos chícharos.