A alga wakame está moi valorada na cociña moderna polo seu sabor máis ben doce e peculiar textura. Con ela consegues dar un toque diferente aos pratos, sobre todo, ás ensaladas e pokes.
A alga wakame está moi valorada na cociña moderna polo seu sabor máis ben doce e peculiar textura. Con ela consegues dar un toque diferente aos pratos, sobre todo, ás ensaladas e pokes.
Lavamos a quinoa e escorrémola ben. A continuación, engadímola a unha tixola con 2 culleradas de aceite de oliva e deixamos que se doure durante 1 minuto. Agregamos o dobre de auga e deixamos cocer durante uns 15 minutos e deixamos repousar durante outros 5.
Poñemos as algas wakame en auga durante 15 minutos para que se hidraten. Escorremos e secámolas cun papel absorbente.
Preparamos o resto de ingredientes: lavamos e cortamos en dados pequenos os aguacates e paraguaios. Cortamos pola metade os tomates cherry e picamos un pouco as algas wakame. Poñemos todo xunto coa quinoa nun bol e engadímoslle un pouco de zume de laranxa e limón.
Preparamos a vinagreta con aceite de oliva, a mostaza, o resto do zume de laranxa e limón e un pouco de sal.
Por último, engadimos á ensalada de quinoa noso aderezo, espolvoreamos sementes de liño e servimos.