Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Reproducir vídeo

Hamburguesa de lentellas e quinoa

Vídeo receita. Unha hamburguesa vegana onde se substitúe a tradicional carne picada por vexetais.

Hamburguesa de lentellas e quinoa

Reproducir vídeo
Vídeo receita. Unha hamburguesa vegana onde se substitúe a tradicional carne picada por vexetais.

Ingredientes

  • 300g de lentellas cocidas.
  • 200 g de quinoa cocida.
  • Pan relado, con ou sen glute.
  • 1 cenoria.
  • 2 allos porros.
  • 1 pemento vermello.
  • 2 culleradas de cebola frita seca.
  • 4 culleradas de pan relado.
  • Sal.
  • Pementa negra
  • Aceite de oliva virxe extra.

Elaboración

  1. Mesturamos nun bol a quinoa e as lentellas cocidas previamente.
  2. Pelamos e relamos a cenoria. Lavamos e partimos o pemento e os allos porros.
  3. Poñemos unhas 3 culleradas de aceite de oliva a quentar nunha tixola. Cando estea quente incorporamos as verduras partidas e deixamos pochar uns minutos. Salpimentamos e removemos ben. Retiramos do lume.
  4. Engadimos as verduras ao bol das lentellas e a quinoa. Engadimos tamén a cebola frita e o pan relado, que pode ser con ou sen glute. Mesturamos ben ata lograr unha mestura homoxénea.
  5. Imos collendo bólas de masa e dámoslles forma de hamburguesa, tratando de compactar ben para que logo non se nos rompan.
  6. Quentamos unha tixola cun pouco de aceite e fritimos as hamburguesas, un par de minutos por cada lado.
  7. Servimos.

RECEITAS RELACIONADAS

Receitas relacionadas

Subscríbete as nosas novidades e ofertas