Folletos
Recetas
Noticias
Empresa
Empleo
Sostenibilidad
Control de Stocks y fechas de caducidad (2)

Promoción ao 50%, unha das accións para reducir o desperdicio alimentario

Conscientes del impacto ambiental que conlleva el desperdicio de alimentos, dentro de nuestro modelo de gestión sostenible, priorizamos la prevención para evitar la generación de excedentes. En el Día del Desperdicio Alimentario, 29 de septiembre, os contamos lo que hacemos para reducir el desperdicio diario de alimentos en todas nuestras tiendas.

✔️ Son toneladas los alimentos frescos y no perecederos que pasan diariamente por nuestros establecimientos. Una gestión responsable y económicamente sostenible es necesaria garantizando en todos los procesos la calidad y seguridad alimentaria. En esta fase la logística, el control de stocks, el ajuste de los pedidos a la demanda, un correcto aprovisionamiento y trazabilidad serán fundamentales.

✔️Xa en tenda, unha das accións implantadas para evitar e reducir o desperdicio é a promoción de produtos próximos a caducar e aínda aptos para o consumo. Estes alimentos promociónanse ao final do día cun 50% de desconto. Esta medida ten un dobre beneficio. Para o cliente, que pode adquirir produtos con total garantía de calidade, frescura e sabor a un prezo inferior. E para a empresa, porque evita a perda de produtos que ao día seguinte se converterían en residuo.

✔️Ademais, en Froiz os produtos frescos véndense á granel, por tanto, os clientes poden adaptar a súa lista da compra ás súas necesidades reais, comprando 1 limón, 1 toro de pescada ou simplemente 2 liscos de xamón. Somos establecementos de proximidade, polo que o cliente non ten necesidade de acumular alimentos no fogar (lugar onde se produce o maior desperdicio alimentario) e pode visitar o supermercado tantas veces como o necesite.

✔️Tamén está a doazón de excedentes aptos para o consumo a entidades sociais do Terceiro Sector en todas aquelas zonas xeográficas onde estamos presentes. E a transformación doutros excedentes non aptos destinados a alimentación animal, compost, etc…

✔️Hai que ter en conta que no sector da distribución, #de acordo con o último informe de ASEDAS sobre indicadores de sustentabilidade, o 99.4% dos alimentos véndense, doan ou revalorizan. Por tanto, o índice do desperdicio alimentario no noso sector representa só o 0.6%. Consolidando á distribución alimentaria como o elo que menos desperdicia.

COMPARTIR

Subscríbete as nosas novidades e ofertas